VREMENSKA PROGNOZA Većinom suho, na Jadranu i sunčano, na kopnu česta magla

“U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti umjereno i znatno oblačno, ponegdje s maglom koja može biti dugotrajna. Poneka je kap kiša moguća mjestimice od sredine dana, ponajprije u predjelima uz Dravu i Dunav. Temperatura ujutro oko 8 °C, a najviša dnevna 15, 16 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj dosta oblaka, mjestimice uz sunčana razdoblja. Jutarnja magla ponegdje se može zadržati i dulje, a osobito u najsjevernijim krajevima sredinom dana i popodne ponegdje malo kiše. Temperatura će od jutarnjih 5 do 8 °C danju porasti do vrijednosti između 13 i 15 °C.

Podjednako se predviđa i u gorskoj Hrvatskoj, dok će na sjevernom Jadranu najniža biti između 8 i 14 °C, a najviša od 18 do 20 °C. Pritom na moru djelomice sunčano, a u gorju poslije jutarnje magle ponegdje sunčana razdoblja. Puhat će na obali i otocima slaba i umjerena bura u noći i ujutro te opet navečer, a danju sjeverozapadnjak.

Sjeverozapadni vjetar puhat će i na srednjem Jadranu, na otvorenom moru ponegdje i jak, uz umjereno valovito i valovito more. Prevladavat će sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije ujutro magla. Najviša dnevna temperatura od 18 do 22 °C.

Razmjerno toplo bit će i na jugu naše domovine, također uz sjeverozapadni vjetar, na otvorenome i jak. Osim na sunce i vedrinu, povremeno treba računati i na umjerenu naoblaku, posebice popodne i navečer.”

Sljedećih dana razmjerno stabilno, ali posvuda ne i sunčano

“U danima koji slijede nema značajnije promjene. I dalje uglavnom suho, ali na kopnu uz dosta oblaka, posebno niskih, te uz maglu koja u pojedine dane u nekim predjelima neće biti samo jutarnja. Temperatura zraka vjerojatno će malo porasti, no ovisit će o trajanju magle, odnosno o razvedravanju.

Na Jadranu većinom sunčano uz slabu i umjerenu buru i sjeverozapadni te jugozapadni vjetar. U dane vikenda pak moguća je magla na sjevernom dijelu Jadrana. Zadržat će se toplo.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari