VREMENSKA PROGNOZA Većinom suho, ali ne i u utorak!

Vojko Basic / CROPIX

“U ponedjeljak će se u kopnenom području naoblačiti, uz umjeren do jak jugozapadnjak, a u gorju može pasti malo kiše. U noći na utorak i u utorak povremeno kiša, u gorju susnježica i snijeg, uz okretanje vjetra na sjeverne smjerove te osjetno zahladnjenje. Prema kraju dana razvedravanje sa sjeverozapada, a u srijedu ponovno sunčanije, ali hladnije.

Na Jadranu će u ponedjeljak jačati jugo, uz porast naoblake te mogućnost za malo kiše na sjevernom dijelu. U utorak povremeno kiša, moguća i grmljavina uz jaku i olujnu buru te hladnije. U srijedu smirivanje vremena uz slabljenje bure.

Dakle, nakon obilja sunca i iznadprosječne topline koje će potrajati sve do ponedjeljka, u utorak slijedi promjena vremena uz pritjecanje osjetno hladnijeg zraka po visini. Već od srijede ponovno sunčanije i hladnije, ali uz porast temperature prema kraju tjedna. I za kraj – sretan Vam Uskrs i bez obzira na vrijeme – ostanite doma!”, savjetovala je, zaželjela i prognozirala za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.



Komentari