VREMENSKA PROGNOZA Umjereno oblačno s povremenom maglom, na Jadranu ponegdje kiša

Photo: mountman/flickr.com

“U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati oblačno, često uz maglu i niske oblake, iz kojih su u prvom dijelu dana moguće i vrlo slabe oborine pa ujutro valja biti na oprezu zbog poledice. Sunčana razdoblja moguća su u zapadnoj Slavoniji, o njima će ovisiti i poslijepodnevna temperatura zraka.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro također mjestimice magla i niski oblaci, uz temperaturu oko -1 °C. Sunčana razdoblja moguća su od sredine dana, a o njima će i ovisiti najviša dnevna temperatura koja će najvjerojatnie biti između 3 i 7 °C.

U Gorskom kotaru i Lici nakon oblačnog, mjestimice i maglovitog jutra danju djelomice sunčano. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, a prema večeri i u noći raste vjerojatnost za mjestimice malo kiše. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni, a prema otvorenom moru nije isključena pojava magle. Jutro u gorju razmjerno toplo, a najviša temperatura od 6 do 10 °C, na Jadranu između 11 i 14 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more. Poslijepodnevna temperatura između 10 i 15 °C.



Povremene kiše, uglavnom u prvom dijelu dana, još će biti na jugu Hrvatske, dje će puhati umjeren, prema otvorenom i jak sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 °C, ujutro u unutrašnjosti od 5 do 8 °C.”

I u nastavku tjedna promjenljivo i relativno toplo

“I sljedećih dana na kopnu promjenljivo i razmjerno toplo za doba godine. U utorak uglavnom oblačno i vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadnjak i kišu, u gorskim krajevima moguće i obilniju. U noći na srijedu uz kratkotrajno zahladnjenje u gorju može biti susnježice i snijega, a zatim ponovno promjenljivo i toplije.

I na Jadranu u utorak česta kiša, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, na sjevernom dijelu moguće i obilnijih. Od srijede sunčanije, još u prvom dijelu dana uz mjestimice malo kiše, a nova je ponovno moguća od petka. U utorak će puhati jak jugozapadnjak i jugo, u srijedu će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a od četvrtka valja računati ponovno na jugo.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari