VREMENSKA PROGNOZA Ujutro povremena kiša ili snijeg, popodne smirivanje vremena

U noći i u petak ujutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu povremena kiša, ponegdje i uz mogućnost pahulja, pa do poslijepodneva suho i djelomice sunčano, zatim sa zapada sve češća kiša. Uz slab do umjeren jugozapadni vjetar jutarnja će temperatura zraka biti od 0 do 4 °C, a poslijepodnevna od 10 do 12 °C.

Iznadprosječno će toplo za kraj siječnja biti i u središnjoj Hrvatskoj – ujutro uz 2, 3 °C, poslijepodne oko 10 °C – te također uz povremeno umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. Mjestimične slabe oborine u noći, kada su moguće i pahulje, te osobito poslijepodne, kada će kiša biti češća i – premda u malim količinama – dovoljno da omete radove na sanaciji štete na Banovini.

Kišovitije će biti u zapadnijim krajevima, gdje će još u noći na petak biti i snijega. ‘Minusi’ će biti rijetki i mali, a poslijepodnevna će temperatura u gorju biti od 4 do 7 °C, u Istri i na sjevernom Jadranu oko 11 °C. Puhat će umjeren i jak, na udare gdjegod i olujan jugozapadnjak u gorju, a na moru južni vjetar, poslijepodne sve češće slabiji sjeverozapadni.

Dalmacija

I u Dalmaciji će navečer zapuhati tramontana, ali do tada jugo, mjestimice i s olujnim udarima, uz more popodne ponegdje i valovito. Kiša mjestimice i malo u noći, te česta i obilnija poslijepodne i navečer, a temperatura zraka ujutro većinom od 2 do 7 °C, poslijepodne od 10 do 13 °C.Toplije nego u četvrtak, ali uz južinu i oblačnije i vjetrovitije bit će i na jugu Hrvatske, uz malo kiše najprije u noći i ujutro, te više poslijepodne i navečer.

I dalje promjenjivo, u subotu još toplije, zatim hladnije

U subotu većinom još toplije, ali na kopnu ujutro ponegdje malo svježije nego u petak, uz mjestimičnu maglu. Do večeri uglavnom suho te barem djelomice sunčano, pa opet oblačnije, uz kišu, gdjegod i obilniju, koja će tijekom hladnije nedjelje sve češće prelaziti u snijeg, najprije u gorju, zatim i u mnogim nizinama. U ponedjeljak opet pretežno suho, uz jutarnje “minuse”, ponegdje i maglu.

I na većem dijelu Jadrana do subote navečer uglavnom suho i razmjerno toplo, uz novu južinu, zatim kiša, mjestimice i obilnija, koja je još i u hladniji ponedjeljak moguća ponegdje na južnom dijelu. U nedjelju će jugo zamijeniti jugozapadnjak, zatim česta, ali ne i dugotrajna bura, piše HRT.

Komentari