VREMENSKA PROGNOZA Ujutro moguća magla, ali preko dana sunčano

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano. Uz slab do umjeren jugozapadnjak temperatura će rasti do 23 °C. Jutarnju svježinu ponegdje bi mogla pratiti i kratkotrajna magla.

Magla je još vjerojatnija uz rijeke na širem karlovačkom području. Ipak u središnjoj Hrvatskoj od jutra većinom sunčano. Poslijepodne u gorskim predjelima dnevni razvoj oblaka, a zapuhat će i umjeren jugozapadnjak. Najniža temperatura oko 6 °C, najviša do 23 °C.

U gorskoj Hrvatskoj djelomice, na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u jačanju prema kraju dana. Ujutro po kotlinama može biti kratkotrajne magle i slabog mraza pri tlu, najviša temperatura od 15 do 20 °C, a u tom će rasponu biti i temperatura malo do umjereno valovitog mora.

U Dalmaciji bit će sunčano. Puhat će umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a temperatura će u unutrašnjosti porasti i do 24 °C pa će mnogima biti ugodno toplo.



Podjednako i na jugu Hrvatske, gdje će biti i potpuno vedrih razdoblja. Prijepodne mjestimice još umjeren sjeverozapadni vjetar zamijenit će zapadni, a do kraja dana jugozapadni. More umjereno, prema otvorenome početkom dana ponegdje i jače valovito, zatim u smirivanju, a vidljivost dobra.

Barem djelomice sunčano, ali nestabilno

I idućih će dana na jugu Jadrana, pa i u većini Dalmacije, biti sunčano. Na sjevernom dijelu Jadrana prolazno povećana naoblaka gotovo stalno može donositi mjestimičnu kišu i lokalne pljuskove, poglavito u vjetrovitu subotu te opet u ponedjeljak. Jako jugo postupno će slabjeti tijekom nedjelje, a do kraja ponedjeljka na sjevernom bi dijelu mogla zapuhati bura. Temperatura podjednaka, na jugu u porastu.

Na kopnu djelomice sunčano, ali nema stabilizacije pa povremene kiše može biti ponajprije u gorju, u nedjelju i pljuskovi, osobito u središnjim predjelima, gdje će i u ponedjeljak biti oblačnije nego drugdje, uz povećanu vjerojatnost za oborine. Vjetar često slab, u subotu umjeren jugozapadnjak – osobito izražen u gorju, piše HRT.

Komentari