VREMENSKA PROGNOZA U subotu hladnije i dalje promjenjivo, a na Jadranu i vjetrovito

U noći i prijepodne na sjevernom Jadranu i u gorju i dalje kišovito. Poslije – više sunčanog vremena, ali bez osjetnog zatopljenja. Temperatura zraka bit će uglavnom od 13 do 18 °C, ujutro u unutrašnjosti Istre i malo niža, a u gorju samo između 6 i 13 °C. Nevolje će i dalje stvarati umjeren i jak, ponegdje na udare olujan vjetar koji će mijenjati smjer.

I na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije prilično vjetrovito, najprije većinom uz jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak, na sjeveru možda i buru, pri čemu će more biti valovito i jače valovito. Uz promjenjivu naoblaku i povremene pljuskove s grmljavinom temperatura zraka bit će uglavnom od 15 do 20 °C. Viša – rijetko gdje, a niža većinom ujutro u unutrašnjosti.

U sjevernijim krajevima mirnije, uz manje kiše, te uz zamjetno nižu temperaturu nego danas i prošlih dana – poslijepodnevnu u središnjoj Hrvatskoj često čak i za oko 10 stupnjeva, a dodatnom osjećaju svježine pridonosit će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji, Baranji i Srijemu ponegdje i sjeverozapadni. Uz promjenjivu je naoblaku kiša moguća posvuda, ali će ponegdje i izostati. Najniža temperatura od 10 do 13 °C, a najviša od 16 do 19 °C.

I sljedećih dana promjenjivo i svježe, na Jadranu i vjetrovito

Hladnije od prosjeka bit će i u nastavku rujna, te i dalje promjenjivo, uz povremenu mjestimičnu kišu, u većini krajeva najčešću i najobilniju u drugom dijelu nedjelje, osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, te na Jadranu, gdje će opet biti obilnih pljuskova s grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnog nevremena, a moguće su i pijavice. U nedjelju će još biti i jako vjetrovito, pri čemu će vjetar mijenjati smjer od juga, preko jugozapadnjaka, ponegdje i sjeverozapadnjaka, do uglavnom na sjevernom Jadranu i bure. Vjerojatnost za mirnije, stabilnije i ponovno toplije dana značajno se povećava od utorka, prognozirao je za HRT Zoran Vakula.



Komentari