VREMENSKA PROGNOZA U srijedu opet kišovito, ponegdje će biti snijega i susnježice

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, uz ponegdje umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Prema kraju dana oblačnije, pri čemu će biti kiše, najprije na zapadu. Najviša temperatura oko 10 °C, a jutro će biti malo hladnije nego u utorak, s temperaturom između 1 i 5 °C.

Podjednaka će temperatura biti i u središnjih Hrvatskoj, gdje će prijepodne biti čestih sunčanih razdoblja, ujutro mjestimice i magle. Poslijepodne sve više oblaka, a uglavnom navečer i kiša.

Na sjevernom je Jadranu mjestimična kiša moguća već prijepodne, a osobito poslijepodne, kada će je biti i u gorju. Prema kraju dana pad temperature, u višem gorju i mogućnost susnježice i snijega. Bura će ujutro i prijepodne oslabjeti, potom će zapuhati sjeverozapadnjak, a navečer opet bura, koja će jačati.

Na srednjem će Jadranu puhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, koji će potkraj dana okrenuti na buru i sjeverac. Bit će promjenljivu oblačno, a poslijepodne i navečer uz mjestimičnu kišu, moguće i poneki pljusak. Najniža temperatura zraka od 7 do 9 °C, u unutrašnjosti 0 do 5 °C, a najviša od 12 do 16 °C.



Podjednako toplo i na krajnjem jugu Lijepe naše, gdje će također prema kraju srijede biti kiše, ponegdje navečer i u noći i grmljavine. Uz slabo do umjereno jugo i jugozapadni, potom sjeverozapadni vjetar more će biti malo, mjestimice umjereno valovito, prognozirao je Krunoslav Mikec za HRT.

Idućih dana malo manje toplo

Četvrtak će početi oblacima na istoku, no kao u ostalim kopnenim područjima, već će se tijekom prijepodneva razvedriti. Idućih dana većinom sunčano, pri čemu uz prolazno više oblaka u petak ponegdje može biti slabe kiše. Jutra će biti hladnija, a i dnevna temperatura će se malo sniziti. U dane vikenda pak opet jačanje južine i zatopljenje.

Na Jadranu će do subote prevladavati sunčano. Samo još u četvrtak u noći i ujutro na jugu više oblaka, uz mogućnost za malo kiše. Pritom će četvrtak biti i vjetrovit, uz ponegdje jaku, na udare i olujnu buru i sjeverni vjetar. Temperatura zraka bit će niža nego u utorak, a u dane vikenda će ponovno porasti.

Komentari