VREMENSKA PROGNOZA Toplije i napokon bez vjetra, sunčano

I u četvrtak će nebo nad istočnom Hrvatskom biti prošarano mnogobrojnim oblacima između kojih će se nazirati dijelovi nebeskog plavetnila i sunčeve zrake, a uz izostanak vjetra dnevna će temperatura biti malo viša nego u srijedu.

Više sunčanog vremena bit će u središnjoj Hrvatskoj pa će i porast temperature biti izraženiji, od jutarnjih 1 do 3 °C, ponegdje pri tlu uz mogućnost slabog mraza, do poslijepodne između 14 i 16 °C.

Podjednaka najviša dnevna temperatura mjerit će se i u gorju te na sjevernom Jadranu, gdje će prevladavati sunčano vrijeme. Jutro će u gorju i u unutrašnjosti Istre biti svježe, i uz mraz pri tlu, a duž obale i na otocima temperatura uglavnom od 3 do 8 °C. Umjerenu buru danju će zamijeniti sjeverozapadni vjetar, uz obalu ponegdje i jugozapadni.

U Dalmaciji će vjetar nastaviti slabjeti te će žuto – najmanje moguće upozorenje na buru i sjeverni vjetar biti na snazi još samo u noći i ujutro. Poslijepodne će puhati većinom umjeren sjeverozapadnjak i more će biti umjereno valovito. Prevladavat će sunčano vrijeme uz povremenu umjerenu naoblaku.



I na krajnjem jugu Hrvatske će također još ujutro biti razmjerno vjetrovito. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati u odnosu na ovu u srijedu i u poslijepodnevnim će satima biti uglavnom između 14 i 16 °C.

Slijedi toplije, za vikend prolazno uz oborine

U nastavku tjedna na Jadranu blagi porast temperature. Nakon većinom sunčanog petka s jugom, koje će zapuhati potkraj dana te jačati u subotu, stizat će sve više oblaka, posebice na sjevernom dijelu, gdje će uglavnom i biti mjestimične kiše. U noći na nedjelju moguća je i na dijelu srednjeg Jadrana.

I na kopnu će petak proteći uz obilje sunca, a bit će posvuda i osjetno toplije. Razmjerno toplo bit će i u vjetrovitu te u većini krajeva suhu subotu. Malo kiše past će tijekom dana ponegdje u gorju, a glavnina promjene stiže navečer i u noći na nedjelju. Nedjelja će biti svježija, iako uz postupno razvedravanje, piše HRT.

Komentari