VREMENSKA PROGNOZA Sunčano, vruće i sparno

Utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti najstabilniji dan u ovome tjednu, uz najmanje oblaka, u mnogim mjestima i nimalo. No, ujutro će ponegdje biti sumaglice, vjerojatno i mjestimične kratkotrajne magle. Najniža temperatura zraka od 15 do 17 °C, a najviša između 30 i 32 °C.

I u središnjoj će Hrvatskoj biti toplije nego prošlih dana, uglavnom i vruće, uz slab vjetar, te veći dio dana sunčano, a kasno poslijepodne i osobito navečer u krajevima uz granicu sa Slovenijom povećat će se vjerojatnost pljuskova i grmljavine.

Još će nestabilnije već u rano poslijepodne biti u gorju, posebice u Gorskome kotaru, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati vedro, najprije uz burin, zatim rijetko gdje umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, uz koji će more biti mirno ili samo malo valovito. Temperatura zraka ujutro od 11 do 14 °C, uz more od 18 do 21 °C, a najviša od 30 do 32 °C, u gorju malo niža.

Dalmacija

Većinom vruć dan i topla noć bit će i na vedrom srednjem Jadranu, dok će se u unutrašnjosti Dalmacije temperatura u vrijeme izlaska Sunca spustiti na 14, 15 °C. Nakon jutarnjeg burina zapuhat će ponegdje umjeren maestral, pri čemu će temperatura mora biti većinom oko 22 °C.



Podjednako stabilno i vedro, noću uglavnom toplo, a danju vruće, bit će i na jugu Hrvatske, uz burin pa maestral, uz koji more na otvorenome može biti i umjereno valovito.

Od srijede u sjevernijim krajevima opet promjenjivo, a u južnijima do vikenda stabilno

Jadran

I sljedeće će noći na većem dijelu Jadrana biti tople, a dani vrući. I pritom će biti većinom sunčano na srednjem i južnom dijelu, dok će na sjevernom povremeno biti dosta oblaka, uz mogućnost pljuskova s grmljavinom.

Diljem unutrašnjosti od srijede opet oblačnije i nestabilnije, uz svakodnevne mjestimične pljuskove i grmljavinu, te danju malo manje toplo. No noći i jutra bit će topliji nego prošlih dana. Štoviše, s utorka na srijedu ponegdje se, kao primjerice u Zagrebu i okolici, temperatura vjerojatno neće spuštati ispod 20 °C, prognozirao Zoran Vakula, za HRT.

Komentari