VREMENSKA PROGNOZA Sunčano, vjetar slab, a temperatura u porastu

U četvrtak u Slavoniji i Baranji sunčano uz ponegdje malo oblaka. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, a najviša temperatura u porastu, pa se očekuje između 30 i 32 stupnja.

Toplije, danju i vruće, sutra će biti i u središnjim predjelima, poslijepodne uz najvišu temperaturu također od 30 do 32. A prevladavat će sunčano uz većinom slab jugoistočni vjetar.

Pretežno sunčano i toplije bit će i na zapadu zemlje. Po kotlinama gorskih predjela ujutro svježe, a lokalno može biti magle. Vjetar u gorju slab, na sjevernom Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a ujutro podno Velebita bura. Najniža temperatura od 8 u Lici do 20 stupnjeva na otocima, a najviša i do 31.

Dalmacija

Podjednako sunčano sutra i u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, poslijepodne i jugozapadni, a ujutro uz obalu burin. More malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 12 u Zagori do 22 na otocima, a najviša dnevna u unutrašnjosti Dalmacije do 33 stupnja.



Prevladavajuće sunčano u četvrtak nastavlja se i na krajnjem jugu Hrvatske. Pritom će puhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak uz malo i umjereno valovito more, a ujutro lokalno burin. Danju vrlo toplo i vruće, a noć ponegdje topla.

Unutrašnjost

U petak u unutrašnjosti također mnogo sunca, a najviša temperatura i do 35 stupnjeva. Sredinom subote najprije će u sjeverozapadne krajeve stići frontalni poremećaj s kišom, pljuskovima i grmljavinom, te jakim sjevernim vjetrom i osvježenjem. Zatim će se proširiti na cijelu unutrašnjost, a prije toga na istoku još prilično vruće. Moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. Početkom nedjelje još malo kiše, a danju djelomično razvedravanje uz sjeveroistočnjak i mnogo ugodniju temperaturu.

Jadran

Na Jadranu u nastavku tjedna pretežno sunčano i vruće, posebice u Dalmaciji. U noći sa subote na nedjelju prolazno nestabilnije s kišom i grmljavinom, većinom na sjevernom Jadranu, pri čemu su moguće i jače nevere. Nakon zmorca, te kratkotrajnog juga, potkraj subote na sjeveru će zapuhati jaka bura s olujnim udarima i u nedjelju se proširiti na cijelu obalu uz manji pad dnevne temperature zraka, prognozirao Tomislav Kozarčić, dipl. ing., DHMZ.

Komentari