VREMENSKA PROGNOZA Sunčano i toplije iako postoji još mogućnost jutarnjeg mraza

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, a uz umjeren južni i jugozapadni vjetar temperatura će porasti do oko 15 °C pa će bar sredinom dana mnogima biti ugodno.

Podjednako i toplo i sunčano bit će u središnjoj Hrvatskoj. Sredinom dana prolazno oblačnije no zadržat će suho. Ujutro će biti slabog mraza, a ponegdje moguće i magle. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, izraženiji u višem predjelima i uz granicu sa Slovenijom.

U gorju i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. Uz više oblaka malo kiše može pasti u Gorskom kotaru, na širem riječkom području ili lokalno u unutrašnjosti Istre. Jugozapadnjak i jugo na moru jačat će tijekom dana pa bi more ponegdje moglo biti umjereno valovito. Ujutro u unutrašnjosti mraz, osobito jak u gorju, dok će na obali biti toplije. Najviša temperatura između 11 i 15 °C.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, uz uglavnom umjeren jugozapadni vjetar i jugo. Na otvorenom moru srednjeg Jadrana moguć je jak južni vjetar. Uz mirno jutro u unutrašnjosti će opet biti mraza, no na obali će vjerojatno izostati jer će temperatura biti između 4 i 7 °C. Najviša dnevna malo viša nego u četvrtak – od 14 do 17 °C.



Najsunčanije će biti na krajnjem jugu Hrvatske, ujutro još uz umjerenu buru koja će poslije okrenuti na jugozapadnjak . Na većinom mirnom moru vidljivost će biti dobra, kao i drugdje na Jadranu. Najniža temperatura zraka oko 5 °C, a najviša podjednaka temperaturi mora, oko 15 °C.

Sljedećih dana toplije, ali i nestabilnije

Za vikend s južinom sve toplije, ali i nestabilnije. Na kopnu će najviše sunčanih razdoblja biti u subotu, kada će lokalna kiša povremeno padati uglavnom u gorju, u nedjelju sve češće i u središnjoj Hrvatskoj, a u ponedjeljak i drugdje.

Na Jadranu promjenjivo, osobito na oblačnijem i često kišovitijem sjevernom dijelu. Jugo će jačati na jako, moguće s olujnim udarima, pa će biti i vjetrovito, a osobito ujutro i sve toplije, piše HRT.

Komentari