VREMENSKA PROGNOZA Promjenjivo uz mjestimične pljuskove

Utorak će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljiv i nestabilan. Mjestimice će biti kiše, u drugom dijelu dana i u obliku pljuskova s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka i do 15 °C, a najviša dnevna oko 23 °C.

Podjednaka ili ujutro malo niža temperatura zraka bit će u središnjoj Hrvatskoj. Uz promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme treba računati na povremenu kišu, češću u drugom dijelu dana. Vjetar mjestimice umjeren sjeveroistočni.

U gorskim predjelima umjereno i pretežno oblačno, a povremene kiše bit će osobito poslijepodne i navečer. Na sjevernom Jadranu promjenljivo, mjestimice uz malo kiše, pa i u obliku lokalnog pljuska. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, na moru umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura bez veće promjene u odnosu na ponedjeljak.

I u Dalmaciji promjenljivo, ali postoji veća vjerojatnost nego u ponedjeljak da ponegdje padne malo kiše, pa i u obliku pljuskova. Puhat će slab do umjeren vjetar, većinom jugo; a more će biti malo do umjereno valovito. Najviša temperatura između 24 i 27 °C, a najniža na obali oko 20 °C.



Podjednako razmjerno toplo i na jugu Hrvatske, gdje, uz promjenjivu naoblaku, također treba računati na poneki pljusak praćen grmljavinom ili barem malo kiše. Puhat će slabo i umjereno jugo te bura, koja bi prema kraju dana mogla biti i jača.

I dalje promjenljivo

U srijedu će kiše još biti osobito u istočnoj Hrvatskoj i Lici, dok će drugdje u unutrašnjosti prestati, uz smanjenje naoblake. U četvrtak i petak prevladavat će sunčano. U srijedu će zapuhati umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, koji će u petak oslabjeti. Temperatura u manjem padu, a najsvježije će biti u petak ujutro.

Na Jadranu u srijedu povremeno kiša, pogotovo u Dalmaciji, gdje može biti i grmljavine, a zatim razvedravanje. Puhat će jaka, podno Velebita u srijedu i olujna bura, koja će u petak slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Prognozirao Tomislav Kozarić, dipl. ing., DHMZ.

Komentari