VREMENSKA PROGNOZA Pretežno sunčano, ponegdje uz kratkotrajnu jutarnju maglu

Pixabay

U utorak će u istočnim krajevima biti barem djelomice sunčano, a od sredine dana, uz umjeren razvoj oblaka, postoji mala vjerojatnost za poneki pljusak, uglavnom u zapadnoj Slavoniji. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla. Jutarnja temperatura oko 15 °C, a najviša dnevna oko 27 °C.

U središnjoj Hrvatskoj u početku pretežno sunčano, ponegdje uz kratkotrajnu maglu. Poslijepodne, uz umjeren razvoj oblaka, rijetko je moguća kiša ili poneki pljusak. Bit će vrlo toplo; temperatura između 26 i 28 °C.

Manje toplo u gorskim krajevima, gdje je najveća vjerojatnost za kišu ili lokalne pljuskove. Na sjevernom Jadranu sunčanije, uz umjeren razvoj oblaka, a poneki pljusak moguć je poslijepodne u unutrašnjosti Istre. Vjetar slab. Uz obalu ujutro umjerena, podno Velebita i jaka bura, poslijepodne sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

U Dalmaciji će najviša temperatura zraka biti između 26 i 28 °C, a temperatura mora od 20 do 22 °C. Pritom će more biti malo, prema otvorenome i umjereno valovito. Prevladavat će sunčano, a u zaobalju, uz umjeren do jak razvoj oblaka, poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Ujutro uz obalu bura, danju sjeverozapadni i zapadni vjetar.



Na jugu Hrvatske pretežno sunčano i ugodno toplo. Uz umjeren razvoj oblaka mala je vjerojatnost za poneki pljusak. Nakon slabe do umjerene bure puhat će sjeverozapadni i zapadni vjetar.

I dalje ne sasvim stabilno

Sljedećih dana na kopnu barem djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno. U srijedu postoji vjerojatnost za pljuskove u gorju, u četvrtak i na istoku. U petak su izgledni česti pljuskovi i bit će malo manje toplo.

Na Jadranu pretežno sunčano i vrlo toplo. Uz umjeren razvoj oblaka lokalni pljuskovi mogući su uglavnom u unutrašnjosti Istre. Vjetar slab do umjeren – uz obalu ujutro bura, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, piše HRT.

Komentari