VREMENSKA PROGNOZA Pretežno sunčano i hladnije, na će Jadranu zapuhati prva marčana bura

U subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, ujutro u Posavini i povećanu. Umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar slabjet će prema večeri. Jutarnja temperatura od 0 do 3 °C, a dnevna oko 8 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ujutro uz više oblaka na Banovini i karlovačkom području. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar te slabjeti prema kraju dana. Jutarnja temperatura od -1 do 1 °C, a najviša dnevna oko 8 °C.

Na zapadu zemlje će subotnje jutro osvanuti s promjenjivom naoblakom, a u Lici još može pasti i malo snijega. Zatim će prevladavati sunčano. Umjeren do jak sjeveroistočni vjetar popodne će slabjeti, kao i na obali sjevernog Jadrana jaka bura s olujnim udarima, pod Velebitom i orkanskim. Ujutro u gorju od -4 do -1 °C, na Jadranu od 2 do 6 °C. Danju temperatura u gorju oko 3 °C, na Jadranu od 10 do 12 °C.

U Dalmaciji jutro promjenjivo oblačno, ponegdje uz malo kiše. Naoblaka će se brzo raskinuti, pa će veći dio dana prevladavati sunčano. Zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 6 do 10 °C, a dnevna oko 14 °C.



Subota će na jugu Hrvatske započeti uz promjenjivu naoblaku, ponegdje i malo kiše. No već prijepodne će se razvedravati jer će zapuhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C, a dnevna oko 14 °C.

U nedjelju sunčano, ali ponegdje uz mraz pa opet većinom oblačnije

Na kopnu u nedjelju pretežno sunčano, a u sjevernim predjelima i početkom tjedna. Više će oblaka biti u gorju i osobito u unutrašnjosti Dalmacije, gdje povremeno može pasti malo kiše. Vjetar će do nedjelje oslabjeti pa će jutro biti hladno uz mraz pri tlu. Zatim temperatura u blagom porastu.

Na Jadranu u nedjelju pretežno sunčano uz postupno slabljenje bure i okretanje vjetra na sjeverozapadnjak. Početkom idućeg tjedna oblačnije, osobito u Dalmaciji, gdje će porasti vjerojatnost za kišu. Temperatura zraka bit će malo viša, piše HRT.

Komentari