VREMENSKA PROGNOZA Pretežno suho i sunčano

Pixabay

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, a poslijepodne može biti umjerene naoblake. Zbog vedre noći i slabog vjetra jutro će biti razmjerno svježe uz najnižu temperaturu od 12 do 15 °C. Najviša poslijepodneva pak oko 28 °C, što je i normalno za zadnju dekadu srpnja.

Uz podjednaku temperaturu i u središnjoj Hrvatskoj još jedno za drugu polovicu srpnja ugodno toplo poslijepodne, ali također nakon jutra malo svježijeg nego što je uobičajeno za doba godine. Sunčano će biti osobito prijepodne, od sredine dana ponegdje umjerena naoblaka.

Pretežno sunčano na zapadu zemlje, no poslijepodne u unutrašnjosti Istre, Gorskome kotaru, te široj okolici Rijeke valja računati na umjeren razvoj oblaka. Stoga neka koja kap kiše ili lokalni kratkotrajni pljusak ne bude iznenađenje. U noći i ujutro na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, podno Velebita na udare i jaka, od sredine dana na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura podjednaka kao u srijedu, a po kotlinama Like ujutro svježije, i oko 10 °C.

U Dalmaciji sunčano, u početku uz većinom umjerenu buru, a u drugom dijelu dana maestral, najjači oko Rta Ploče, gdje će more biti umjereno valovito. Najniža temperatura od 17 °C u unutrašnjosti do 23 °C na obali, a najviša između 30 i 33 °C.


Većinom vruće, uz toplu noć praćenu umjerenom do jako burom bit će i na sunčanom jugu Hrvatske. Bura će prijepodne slabjeti i zatim okrenuti na zapadni vjetar, na otvorenom sjeverozapadni. Kao i na srednjem Jadranu, temperatura mora bit će oko 24 °C.”

Većinom sunčano, ali u petak uz mogućnost pljuskova

“Temperatura mora i zraka neće se na Jadranu bitno mijenjati ni iduća dva dana, a zatim će biti toplije. Bura i maestral će oslabjeti, u subotu okrenuti na jugozapadnjak, na sjeveru i jugo, koje će u nedjelju pojačati i proširiti se duž cijelog Jadrana. Prevladavat će sunčano, na sjeveru povremeno s umjerenom naobakom, osobito u petak, kada je moguć i lokalni pljusak.

U petak, uz više oblaka, poneki lokalni pljusak vjerojatniji je i u unutrašnjosti, pogotovo na zapadu, a zatim na kopnu opet pretežno sunčano. Uz okretanje vjetra na jugozapadni i temperatura će postupno rasti, a u planove za nedjelju valja uračunati vrućinu, piše HRT.

Komentari