VREMENSKA PROGNOZA Pretežito sunčano, mjestimice jutarnja magla

Četvrtak će na istoku unutrašnjosti biti pretežno sunčan, uz povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar ponajprije u Podunavlju, dok će drugdje vjetar biti većinom slab zbog čega će ujutro mjestimice biti i magle, vjerojatnije u Posavini te u zapadnoj Slavoniji.

Maglovito će biti i u dijelovima središnje Hrvatske, primjerice i u Banovini, ponegdje čak i veći dio prijepodneva, što će malo usporiti porast temperature, no bit će svakako u većini krajeva viša nego u srijedu, budući da će prevladavati sunčano vrijeme.

Obilje sunčana vremena bit će i u gorju te na sjevernom Jadranu, no kako će vjetar biti slab, osim po gorskim kotlinama magle će ujutro biti i ponegdje na Jadranu. Jutarnja temperatura u gorju od -3 do 1 °C, duž obale i na otocima između 2 i 7 °C, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 13 °C.

Dalmacija

U Dalmaciji će također vjetar biti slab promjenljiva smjera te će more biti mirno ili malo valovito, a vidljivost ponegdje smanjena zbog sumaglice ili magle. Uz prevladavajuće sunčano vrijeme najviša dnevna temperatura biti od 12 do 14 °C.



Krajnji jug Hrvatske će također biti ‘okupan’ suncem. Dapače, nebo će biti i sasvim vedro, a i vjetar će uglavnom izostati. Najviša dnevna temperatura od 12 do 14 °C, no jutro će mjestimice biti svježe, posebice u dolini Neretve.

I dalje razmjerno toplo, ali posvuda ne i suho

I u petak te za vikend dijelove Jadrana pokrivat će niski oblaci, ponegdje će biti i magle, a malo kiše past će uz obalu sjevernog i srednjeg dijela, posebice oko Rijeke, u podvelebitskom kraju i na širem zadarskom području. Bit će posvuda i dosta sunčanih razdoblja, ipak više na otocima i krajnjem jugu. Puhat će slabo, potkraj petka i u subotu i umjereno jugo.

U unutrašnjosti promjenjiva naoblaka, ujutro po nizinama i kotlinama ponegdje i magla, a malo kiše past će uglavnom na navjetrinskoj strani gorja gdje će povremeno umjeren južni i jugozapadni vjetar gomilati oblake. Temperatura će doseći ranoproljetne, većini ugodne vrijednosti, piše HRT.

Komentari