VREMENSKA PROGNOZA Pred nama je proljetni vikend

U subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho, uz slab vjetar. Jutarnja temperatura od 3 do 7 °C, a dnevna između 12 i 15 °C.

Uz barem djelomice sunčano vrijeme u središnjoj Hrvatskoj će najviša dnevna temperatura biti između 12 i 16 °C, a najniža jutarnja od 1 do 5 °C. Vjetar slab. Ujutro mjestimice moguća magla, osobito u najsjevernijim područjima.

Na sjevernom Jadranu i u gorju umjereno do znatno oblačno, ponegdje uz malo kiše ili rosulju, većinom na širem riječkom području, te oko Velebita. Ujutro lokalno magla, moguće i na moru. Vjetar uglavnom slab jugozapadni i južni. Poslijepodne od 10 do 15 °C.

Dalmacija

U Dalmaciji djelomice sunčano, uz više oblaka na sjevernom dijelu te njezinoj unutrašnjosti, gdje lokalno može biti i koje kapi kiše, a veća je vjerojatnost i magle. Vjetar uglavnom slab jugoistočni, a more malo valovito. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 °C.



Oko 15 °C poslijepodne će biti i na jugu Hrvatske, gdje će duž obale biti djelomice sunčano, a prema otvorenom moru još sunčanije. Uz slabo, na otvorenom moru i umjereno jugo, more će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9 °C.

Sljedećih dana stabilno i razmjerno toplo

U nedjelju, i pogotovo idući tjedan, u unutrašnjosti stabilno, većinom sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme. Iako će ujutro lokalno biti slabog mraza, danju ugodno toplo s najvišom temperaturom višom i od 15 °C. U jutarnjim satima mjestimice magla, posebice u nedjelju, kada može biti i dugotrajnija.

Na srednjem i južnom Jadranu će u danima koji slijede prevladavati sunčano, dok će na sjevernom dijelu i dalje biti promjenjivo, no uglavnom suho. Pogotovo na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre, također je vjerojatnija i mjestimična jutarnja magla. Razmjerno toplo, piše HRT.

Komentari