VREMENSKA PROGNOZA Oblačno mjestimice s izraženijom kišom i grmljavinom, u drugom djelu dana smirivanje vremena

U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova, kojih može biti već od jutra, ponegdje i izraženijih. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni.

I u središnjoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno. Povremeno će biti kiše i grmljavine, a više sunčanih razdoblja vjerojatno će biti poslijepodne. Vjetar većinom slab.

U gorskim krajevima djelomice sunčano, a na sjevernom Jadranu više sunčana vremena. No, posvuda su mogući pljuskovi i grmljavina. Uz obalu će u noći i ujutro puhati umjerena do jaka bura, a zatim slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i vruće, ali u unutrašnjosti uz umjeren razvoj oblaka lokalno može biti pljuskova. Puhat će slab do umjeren, prema otvorenom moru ponegdje i jak zapadnjak i sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Dnevna temperatura zraka od 30 do 33 °C.”



I dalje nestabilno

U petak i subotu u unutrašnjosti promjenjivo i nestabilno s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, mjestimice i izraženijima. Potkraj subote sa zapada razvedravanje, pa će u nedjelju biti djelomice sunčano i uglavnom suho, uz porast temperature zraka.

U petak na Jadranu pretežno sunčano i vruće, osobito u Dalmaciji, ali na sjeveru povremeno može biti lokalnih pljuskova. U noći na subotu i u subotu prolazno naoblačenje s kišom i grmljavinom, uz manje osvježenje. U nedjelju ponovo većinom sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, prognozirao mr. sc. Dragoslav Dragojlović DHMZ.

Komentari