VREMENSKA PROGNOZA Nestabilno, ali samo kratkotrajno

U Slavoniji i Baranji nedjelja će biti oblačnija od subote. Stoga treba računati na mjestimičnu kišu, a lokalno i na izraženije pljuskove s grmljavinom, pa i nevrijeme. Uz slab i umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak najviša dnevna temperatura bit će kao danas – od 27 do 31 stupanj.

Prijepodne malo kiše ponegdje u središnjim krajevima, a popodne i ondje pljuskovi s grmljavinom, moguće lokalno izraženiji. Puhat će sjeveroistočni i sjeverni vjetar uz dnevnu temperaturu zraka od 27 do 29 stupnjeva. Ujutro između 16 i 19.

U gorju jutro slično svježe kao danas, a i dnevna temperatura podjednaka današnjoj. Uz promjenljivu naoblaku i ondje mjestimična kiša i grmljavina, a neverina može biti i na dijelu inače uglavnom sunčanog i vrućeg sjevernog Jadrana, posebno oko Rijeke. Na moru pritom slaba i umjerena bura ujutro te ponovno navečer, a sredinom dana ponegdje sjeverozapadni i zapadni vjetar, kojega će biti i u Dalmaciji, također s burom ujutro i prema kraju dana.

Prevladavat će pritom sunčano, iako u unutrašnjosti nakon sredine dana može biti pokojeg pljuska s grmljavinom. I dalje vruće, premda malo manje nego danas. Najviša temperatura od 30 do 32 na krajnjem jugu Hrvatske. I ondje obilje sunca, sa slabom do umjerenom burom ujutro i navečer te zapadnim i sjeverozapadnim vjetrom sredinom dana i poslijepodne uz malo do umjereno valovito more.



Kakvo će biti vrijeme idući tjedan?

U ponedjeljak ujutro mjestimice magla, zatim danju ponegdje umjerena naoblaka, opet uz porast temperature. U pretežno sunčani utorak još toplije, potkraj dana na zapadu može biti mjestimičnih pljuskova na koje tijekom srijede treba računati i u većini ostalih krajeva.

Kiša i neverini potkraj utorka i u srijedu izgledni su i na sjevernom Jadranu, gdje će stoga sredinom tjedna biti malo manje toplo. Drugdje na moru i idućih dana pretežno sunčano. Nakon bure i jugozapadnjaka od utorka će zapuhati jugo. Na Jadranu će se, posebno prema jugu, i u nastavku vikenda zadržati vruće, prema osjetu ugode i vrlo vruće.

Na kopnu pak, nakon predaha od vrućine tijekom subote, i u nedjelju podjednako toplo. Ali nestabilno, uz povećanu vjerojatnost za pljuskove. Već početkom novog tjedna povratak vrućine koja će vladati do srijede, piše HRT.

Komentari