VREMENSKA PROGNOZA Na početku smo novog toplinskog vala, vrhunac u drugoj polovini tjedna

Na istoku zemlje između 31°C i 34°C. Ujutro od 16 do 18°C. Vjetar će biti slab, u Podunavlju sredinom dana do umjeren sjeverni, a uz istočne granice moguć je i poneki oblak.

U središnjim predjelima podjednako vruće i pretežno vedro. Ujutro nakratko ponegdje može biti magle ili sumaglice, a temperatura će biti od 15 do 17°C. Vjetar slab, rijetko popodne umjeren južni.

Sunčano će biti i na zapadu, u gorju ujutro može ponegdje biti magle. Ujutro, osobito podno Velebita, lokalno umjerena bura, danju sjeverozapadnjak. Najniža temperatura u gorju od 12 do 15°C, na moru oko 20°C, a najviša dnevna između 27 i 31°C.

U vedroj Dalmaciji, osobito u unutrašnjosti, sutra će biti vruće. Olakšanje će na obali sredinom dana donositi umjeren vjetar s mora, a na otocima sjeverozapadnjak zbog kojeg će more ponegdje biti i umjereno valovito.


Na krajnjem jugu temperatura se ove noći uglavnom neće spuštati ispod 20°C, danju će biti sunčano i vruće, pa će mnogi tražiti osvježenje u moru koje je na oko 25°C. I to ne samo sutra nego i idućih sunačnih i vrućih dana tijekom kojih će temperatura nastaviti rasti.

Vrhunac toplinskog vala

Vrhunac toplinskog vala na moru će biti u drugom dijelu tjedna, vrućina će osobito biti izražena u četvrtak, a u petak mogući predah nude lokalni pljuskovi na sjevernom dijelu i nakratko okretanje vjetra s jugozapadnog na sjeveroistočni.

Pretežno vedro i vrlo vruće na kopnu će biti sve do petka, kada bi, osobito na zapadu, moglo biti lokalnih pljuskova. Kulminacija toplinskog vala očekuje se u četvrtak tijekom kojeg će temperatura lokalno prelaziti 38°C, piše HRT.

Komentari