VREMENSKA PROGNOZA Na Jadranu jaka bura, u ostatku Hrvatske relativno toplo

Ivo Ravlic / CROPIX

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu ujutro oblačno, još ponegdje uz mogućnost za malo kiše. Prijepodne sa zapada razvedravanje pa će sredinom dana i poslijepodne biti djelomice sunčano. Puhat će umjeren do jak sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 3 °C, a najviša dnevna između 8 i 10 °C.

Podjednaka poslijepodnevna i malo niža jutarnja temperatura zraka bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz djelomice sunčano vrijeme. Vjetar većinom slab sjeverni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano. Uz obalu vjetrovito s jakom, podno Velebita i olujnom burom, koja će već prijepodne postupno slabjeti. More umjereno valovito i valovito. Jutro u gorju hladno, mjestimice s mrazom i temperaturom od -3 do 0 °C, dok će uz obalu biti između 5 i 9 °C. Najviša dnevna od 5 do 7 °C, na Jadranu između 11 i 13 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije barem djelomice sunčano, ali i vjetrovito, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će jaka, na udare i olujna bura i tramontana, koje će sredinom dana slabjeti. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4 °C, uz obalu između 7 i 10 °C, a najviša dnevna uglavnom od 8 do 13 °C.



Relativno toplo bit će i na jugu Hrvatske, i pritom ujutro umjereno oblačno, mjestimice uz mogućnost za malo kiše, a tijekom dana će biti više sunčanog vremena. Puhat će jaka do olujna bura i tramontana, koja će poslijepodne slabjeti.

I sljedećih dana relativno stabilno i iznadprosječno toplo…

Idućih dana u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, u petak i subotu ujutro sa slabim mrazom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak. Dnevna temperatura u postupnom porastu.

Na Jadranu pretežno sunčano i stabilno te danju razmjerno toplo. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a u petak na sjevernom dijelu bura, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari