VREMENSKA PROGNOZA Mjestimična kiša, na Jadranu i obilnije padaline

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljive naoblake i povremene kiše, uglavnom od sredine dana, pri čemu će mjestimice biti i pljuskova s grmljavinom. Puhat će jugozapadni i južni vjetar, potkraj dana sjeverozapadni i sjeverni. Temperatura zraka ujutro od 9 do 13, a danju između 20 i 23 °C.

Središnja Hrvatska

U središnjoj Hrvatskoj najviša temperatura od 17 do 22 °C, a najniža podjednaka kao na istoku. Puhat će jugozapadnjak, od sredine dana zapadni, zatim sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Kiša će padati većinom poslijepodne, kada su mogući i pljuskovi s grmljavinom, lokalno i izraženiji.

Jadran

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj povremena kiša, koja mjestimice može biti obilnija, i u obliku jačih pljuskova praćenih grmljavinom. Najviša temperatura bit će od 14 do 18 °C u gorju te između 17 i 20 °C u Istri i Hrvatskom primorju. Puhat će jugozapadnjak, mjestimice na udare jak, a na moru će biti i juga.

Na jugo treba računati i na srednjem Jadranu. U unutrašnjosti Dalmacije, a poslijepodne ponegdje i na moru okrenut će na jugozapadnjak. Bit će promjenljivo, ponegdje s kišom i grmljavinom, a lokalno može biti i neverina. More uglavnom umjereno valovito.



I na jugu Jadrana umjereno valovito more, uz jugo, u noći i prijepodne mjestimice i jako. Pljuskovi će biti manje rasprostranjeni nego na sjevernijem dijelu Jadran, ali lokalno može biti nevera. Najviša temperatura između 20 i 22 °C.”

I dalje promjenljivo

Promjenljivo proljetno vrijeme nastavlja se i u drugoj polovini tjedna pri čemu će u četvrtak u mnogim kopnenim područjima biti predah od kiše, a u petak će opet biti kišovitije, uz malo nižu temperaturu zraka.

I na Jadranu promjenljivo, uz povremenu kišu poglavito u petak, kada su opet mogući i izraženiji pljuskovi. Puhat će i dalje jugo, a povremeno i jugozapadni i zapadni vjetar, prognozirao Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari