VREMENSKA PROGNOZA Malo stabilnije, ali u petak opet kiša

Pixabay

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti barem djelomice sunčano. Jutro će biti malo svježije nego u srijedu, uz mjestimičnu maglu, a najviša dnevna temperatura bit će oko 31 °C. Navečer i u noći na petak mala je vjerojatnost ponekog pljuska u Podravini.

U središnjoj Hrvatskoj je veća vjerojatnost pljuskova, moguće i izraženijih, osobito navečer i u noći u Međimurju i dijelu Hrvatskoga zagorja. Nakon mjestimične magle bit će djelomice sunčano i uglavnom suho, te vruće i sparno.

U kotlinama magla

Magla će biti češća po kotlinama gorskih krajeva, a smanjena vidljivost zbog sumaglice, rijetko i magle, moguća je i na sjevernom Jadranu. U gorju djelomice sunčano, a uz jači razvoj oblaka poslijepodne može biti ponekog pljuska. Uz more će prevladavati sunčano, uz mogućnost pljuskova uglavnom u unutrašnjosti Istre. Uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju vjetar s mora. Na Jadranu će biti vruće, uz mjestimice vrlo toplu noć.

Dalmacija

Vrlo topla noć bit će i mjestimice u Dalmaciji, osobito na srednjem Jadranu. Prevladavat će sunčano i vruće, uz najvišu temperaturu zraka između 31 i 34 °C. Vjetar uglavnom slab, ujutro burin, danju jugozapadni i zapadni, prema otvorenom i sjeverozapadni uz malo valovito more.



Podjednako će biti i na jugu Hrvatske, gdje se nastavlja niz toplih i vrlo toplih noći pa je i i dalje opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje. Danju će uz obilje sunca temperatura porasti i do 33 °C.”

I dalje promjenjivo

“Do kraja tjedna na kopnu promjenjivo i nestabilno, uz čestu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, a danju će biti malo manje vruće.

I na sjevernom Jadranu mjestimice pljuskovi, dok će se u Dalmaciji zadržati većinom suho i sunčano, uz mogućnost ponekog pljuska samo u subotu. Bit će vruće, uz tople noći, a manje osvježenje može donijeti uglavnom slab vjetar s mora, javlja HRT.

Komentari