VREMENSKA PROGNOZA Kroz noći jaka kiša, no već tijekom subote razvedravanje, od nedjelje toplije

U drugom dijelu noći te veći dio subote u Slavoniji, Baranji i Srijemu kiša, često u obliku pljuskova s grmljavinom, mjestimice izraženijih i obilnih, a prema subotnjoj večeri slabljenje i prestanak oborina. Uz povremeno umjeren do jak sjeverni vjetar najviša dnevna temperatura bit će između 22 i 24 °C.

U središnjoj Hrvatskoj u noći i prijepodne također će biti izraženih pljuskova i grmljavine, mjestimice obilne kiše, pa su moguće i bujične poplave. Poslijepodne postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje uz temperaturu između 21 i 25 °C.

Izraženih pljuskova i grmljavine u noći će biti i na sjevernom Jadranu i u gorju, a u subotu prijepodne će se djelomice razvedriti, najprije na Jadranu. Zapuhat će umjerena, podno Velebita na udare jaka do olujna bura, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar, uz umjereno valovito, ponegdje i valovito more. U gorju razmjerno svježe uz temperaturu između 19 i 23 °C, a na Jadranu od 26 do 28 °C.

Dalmacija



U Dalmaciji uz promjenljivu naoblaku također postoji mogućnost za pljuskove i grmljavinu, lokalno i izraženije, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren do jak sjeverozapadni vjetar, na sjevernom dijelu i bura. Bit će vrlo toplo.

Na jugu Hrvatske mjestimični pljuskovi mogući su uglavnom u prvom dijelu dana. Uz slab do umjeren, prema otvorenom moru ponegdje i jak sjeverozapadni vjetar poslijepodnevna temperatura bit će između 27 i 30 °C.”

Od nedjelje većinom suho, sunčano i toplije

“Sljedećih dana na kopnu većinom suho, sunčano i toplije, od ponedjeljka i vruće. Oblačnije će još biti na istoku u nedjelju, uz mogućnost za mjestimice malo kiše. Ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle.

I na Jadranu će sljedećih dana prevladavati pravi ljetni ugođaj uz pretežno sunčano i vruće vrijeme te uglavnom slab do umjeren maestral.”, prognozirala Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. DHMZ.

Komentari