VREMENSKA PROGNOZA Kiša na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, u unutrašnjosti jutarnja magla

Pixabay

Veći dio srijede na jugu Hrvatske jugo će još biti slabo do umjereno. Uz promjenljivu će naoblaku povremeno padati kiša, a posebice su navečer mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Nestabilno i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, pa osim oblaka i vedrine valja računati i na povremenu kišu, napose poslijepodne, kada će i jugo jačati, a s njim i valovitost mora. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 7 °C, uz more 9 do 11 °C, a poslijepodnevna 17 do 20 °C.

Jadran

Podjednaka i na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre, gdje je pri tlu ujutro ponegdje moguć slab mraz, kao i u ujutro maglovitom gorju, gdje će pak poslijepodne biti toplije nego u utorak. Uz promjenjivu će naoblaku biti mjestimične kiše, posebice poslijepodne, kada će jačati jugozapadnjak i jugo.

U središnjoj Hrvatskoj većinom suho, te nakon česte jutarnje magle – djelomice sunčano, uz jačanje jugozapadnjaka. Najniža temperatura od 3 do 5 °C, pri tlu uz mogućnost mjestimičnog slabog mraza, a najviša uglavnom 16 i 17 °C.



Svježije jutro nego u utorak i osjetno toplije poslijepodne bit će i u istočnoj Hrvatskoj, gdje će u srijedu biti predah od kiše, uz djelomice sunčano vrijeme, te slab do umjeren jugozapadnjak.

U četvrtak vjetrovito i kišovito osobito na Jadranu

Sljedećih dana na kopnu ponovno niža poslijepodnevna temperatura, ali viša jutarnja. I pritom i dalje promjenjivo, pri čemu u većini krajeva najoblačnije i najkišovitije u četvrtak, osobito u gorju, te unutrašnjosti Dalmacije i Istre, dok će najmanje kiše pasti u istočnoj Hrvatskoj.

I na Jadranu će tijekom toplijeg četvrtka biti često obilne kiše i grmljavine, a dodatnom plavljenju riva pridonosit će i uglavnom jak, gdjekad i olujan vjetar koji će mijenjati smjer od juga preko južnog vjetra, poznatog još i kao oštro, do jugozapadnjaka – lebića. U nastavku tjedna kiša sve rjeđa, posebice na sjevernom dijelu Jadrana, dok su na južnom još mogući i pljuskovi s grmljavinom, javlja HRT.

Komentari