VREMENSKA PROGNOZA Kiša lokalno i obilna, vjetrovito

U četvrtak na jugu Hrvatske pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a lokalno i nevere uz obilnije oborine. Puhat će umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo te južni i jugozapadni vjetar. More umjereno valovito i valovito, ponegdje i jače valovito. Dnevna temperatura između 18 i 21 °C.

Podjednako i većem dijelu Dalmacije, gdje također treba računati na kišu te pljuskove s grmljavinom, lokalno i izraženije, poglavito u unutrašnjosti. Umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo okrenut će na južni i jugozapadni vjetar te u drugom dijelu dana oslabjeti.

Sjeverni Jadran i Gorje

Kišovito i na sjevernom Jadranu te u gorju, ponegdje s velikom količinom oborine, a na moru i s neverama. Jugo će okrenuti na umjeren i jak istočnjak i buru, mjestimice s olujnim udarima, a u Gorskom kotaru zapuhat će sjeverni vjetar. Temperatura u gorju od 6 do 12 °C, a na sjevernom Jadranu između 11 i 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj oblačno s kišom, lokalno moguće i obilnijom. Kiša će prema kraju dana prestati. Najniža temperatura od 6 do 9, a najviša 10 do 13 °C. Zapuhat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice na udare moguće i jak.



U istočnom dijelu Hrvatske puhat će istočnjak i jugoistočnjak, potkraj dana sjeverozapadni i zapadni vjetar. Prevladavat će oblačno uz povremenu kišu, a lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura od 13 do 17 °C.

Nastavlja se promjenjivo vrijeme

U petak u kopnenom području još većinom oblačno, ponegdje s kišom koja će u dane vikenda biti sve rjeđa, posebno u nedjelju. Uz dnevnu temperaturu uglavnom od 10 do 15 °C od subote treba računati i na sunčana razdoblja, ujutro mjestimice i na maglu.

Na Jadranu do subote promjenljiva naoblaka i povremeno kiša – u petak osobito na sjevernom dijelu, a u subotu uglavnom prema jugu. Puhat će jugozapadnjak i jugo, na sjevernom dijelu bura, koje će u pretežno sunčanu nedjelju biti i drugdje, piše HRT.

Komentari