VREMENSKA PROGNOZA Jutro uz maglu dok će popodne zapuhati slab do umjeren jugoistočni vjetar

I nedjelja će na istoku unutrašnjosti početi s niskim oblacima i maglom, a iako će kroz noć i jutro biti tiho, odnosno bez vjetra, popodne će zapuhati slab do umjeren jugoistočni vjetar s kojim će i porasti vjerojatnost za sunčana razdoblja i za višu dnevnu temperaturu.

I u središnjoj Hrvatskoj su sunčana razdoblja, osim u gorju, moguća i u nekim nizinama, vjerojatnije na sjeveru i uz granicu sa Slovenijom, gdje će popodne zapuhati slab do umjeren južni vjetar. O tome će ovisiti i hoće li popodnevna temperatura biti koji stupanj viša od subotnje.

U gorskoj Hrvatskoj umjereno i pretežno oblačno, ponegdje i maglovito, a mjestimice je moguća i slaba kiša. Poslijepodne će u višim predjelima biti umjerenog južnog i jugozapadnog vjetra. Na sjevernom Jadranu prevladavat će oblačno, ujutro ponegdje i uz maglu, a tijekom dana će povremeno biti kiše. Puhat će slabo i umjereno jugo s kojim će more biti malo i umjereno valovito.

Umjereno jugo zapuhat će i u Dalmaciji, gdje će ujutro uz obalu još ponegdje biti slabog do umjerenog istočnjaka ili bure. Uz umjereno, mjestimice i pretežno oblačno vrijeme bit će i kiše, vjerojatnije na širem zadarskom području i na otvorenom moru. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, tek će jutarnja gdjegdje biti malo viša nego u subotu.



Na jugu Hrvatske je vjerojatnost za kišu najmanja, a i sunčanih bi razdoblja trebalo biti najviše pa će iz tog predjela stizati vijesti o temperaturi zraka oko 20 stupnjeva, kolika je još uvijek i temperatura mora, tijekom nedjelje većinom malo valovitog.

U ponedjeljak promjena pa…

Uzduž cijeloga Jadrana bit će valovitije u ponedjeljak, kada će zapuhati i jako jugo s kojim će stići izraženija promjena, mjestimice i s jakim pljuskovima i grmljavinom, pa obilnu kišu možemo očekivati prvo na sjeveru Jadrana, prema večeri i u Dalmaciji. Zapuhat će bura u večernjim satima te će s njom početi razvedravanje, no na jugu će još u utorak ujutro pasti malo kiše. Bura će u srijedu postupno slabjeti, najprije na sjeveru.

Ponedjeljak će i na kopnu biti u znaku jače promjene te lokalno obilne kiše, ponajprije na zapadu. Na zadovoljstvo mnogih, utorak i srijeda bit će uglavnom suhi te uz sunčana razdoblja posvuda, no noći i jutra bit će svježiji pa je u zavjetrinama moguć i mraz, piše HRT.

Komentari