VREMENSKA PROGNOZA I dalje toplo, temperatura do 17 stupnjava

I u petak će na jugu Hrvatske, uz južinu i promjenjivu naoblaku, možda na otocima i koju kišnu kap, već najniža temperatura biti oko prosječne najviše, a poslijepodnevna čak 16, 17 °C.

Najviša dnevna temperatura primjerenija početku travnja, a ne veljače bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će samo ujutro biti niža od 10 °C. I pritom promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, te slabo do umjereno jugo, osobito navečer ponegdje i jako, pa će more još veći dio dana biti malo do umjereno valovito.

Podjednako valovito, vjetrovito i na sjevernom Jadranu, ali i malo manje toplo nego južnije zbog više oblaka, kojih će biti i u gorju, također uz povremenu mjestimičnu kišu, osobito na riječkome području i u Gorskom kotaru.

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj većinom suho, uz promjenjivu naoblaku, te slab do umjeren jugozapadnjak, uz koji će temperatura zraka ujutro biti od 6 do 9, poslijepodne 16 i 17 °C.



I sljedećih dana razmjerno toplo, ali uz sve češću kišu i jače jugo

Proljetna toplina nastavit će se do početka novoga tjedna, najizraženije za vikend. Pritom će biti promjenjivo oblačno, uz povremenu kišu u većini krajeva unutrašnjosti osobito od nedjelje poslijepodne, a u subotu će još “paduckati” uglavnom u gorju, dok će ponegdje biti i prevladavajuće sunčano, posebice u istočnoj Hrvatskoj.

I na Jadranu će kiša biti sve češća, posebice od nedjeljnog poslijepodneva, pri čemu su mogući i lokalno obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Tijekom vikenda će puhati često jako jugo, mjestimice na udare i olujno, a u ponedjeljak prolazno umjeren jugozapadni vjetar, gdjegod i sjeverozapadni. Temperatura zraka tijekom dana će se malo mijenjati i bit će za veljaču razmjerno visoka, piše HRT.

Komentari