Vrdoljak: Ružno je vidjeti kad tenkovi i transporteri idu na ljude

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, komentirao je migrantsku krizu, kao i provjere lažnih diploma.

“Hrvatska je pokazala i prije nekoliko godina da može jednu nemalu krizu u tom trenutku upravljati kriznim menadžmentom na odgovarajući način i mislim da će to i sada biti, prvi temelj mora biti sigurnost građana Hrvatske, a drugi sve obveze koje je Hrvatska preuzela ulaskom u EU i kad je postala članica zapadnog i razvijenog svijeta”, rekao je Vrdoljak.

Istaknuo je da nije pristalica vojske na granicama. “Tenkovi na ljude mi nikad nisu bili simpatični, pa mislim da ni sad to ne bismo trebali činiti”, rekao je Vrdoljak.

“Trebamo čuvati svoju granicu i da što prije uđemo u Schengen i da nemamo granicu na izlasku iz Hrvatske prema Europi, trebamo biti odgovorna zemlja, ali imati mjeru. Kad vidim da ozbiljno naoružanje, tenkovi i transporteri idu na ljude, meni je to ružno vidjeti”, rekao je Vrdoljak.



Što se tiče provjera diploma koje provodi ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, Vrdoljak je istaknuo da se traže provjere svih onih diploma koje su pod upitnikom vjerodostojnosti. “Nije pitanje broja onih koje su dokazano krivotvorene, nego da će sve biti provjerene”, rekao je Vrdoljak, a donosi N1.

Upitan za diplomu šefa Hrvatske gospodarske komore, Vrdoljak je rekao: “Ne vjerujem da je u pitanju kod Luke Burilovića lažna diploma, ali ne bih isključio. Ljudi svašta rade, pa onda se nakon 20-30 godina uključe u politiku.”

Komentari