Vrdoljak predlaže edukaciju o ispunjavanju imovinskih kartica

Boris Kovacev / CROPIX

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak predložio je u četvrtak da se državne dužnosnike educira o ispunjavanju imovinskih kartica, nakon što su mediji otkrili da je Damir Krstičević, kao peti ministar u aktualnoj Vladi, napravio greške u njezinu ispunjavanju.

“Možda ne bi bilo loše da se napravi neka tribinu za edukaciju. Ovo stvarno više nema smisla”, izjavio je Vrdoljak uoči sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima.

Vrdoljak kaže da on nema problema s imovinskom karticom jer već dvije i pol godine nije dužnosnik, a ne očekuje takve probleme ni među dužnosnicima iz redova HNS-a.

“Upozoravali smo ih da paze što rade. Ne mogu baš staviti ruku u vatru za svakog pojedinog člana, ali mislim da smo naučili škole kroz protekle godine i da se takve stvari ne bi trebale događati”, rekao je Vrdoljak nakon što se i ministar obrane Damir Krstičević našao pod povećalom javnosti zbog propusta u ispunjavanju imovinske kartice, u kojoj nije prijavio punu kvadraturu i vrijednost vikendice blizu Šibenika.



Zbog netočnog prikazivanja imovine u imovinskim karticama iz Plenkovićeve je Vlade dosad otišlo četvero HDZ-ovih ministara – Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić i Milan Kujundžić.

Vezano uz aferu kupnje POS-ova stana, Vrdoljak je ustvrdio da bivši direktor APN-a Stjepan Čukelj, koji je izdao odobrenje da njegov zamjenik u APN-u kupi POS-ov stan, nije HNS-ov kadar.

Čukelj je bivši direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) koji je HDZ-ovu Krešimiru Žuniću omogućio kupnju POS-ova stan.

Komentari