VRDOLJAK Izjava Anušića da je prosvjed učitelja inicirao HNS neistinita je i apsurdna kao i kampanja Kolinde Grabar-Kitarović

Cropix

Nakon što je Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović i član Predsjedništva HDZ-a, za Večernji list kazao kako je HNS preko ministrice Blaženke Divjak inicirao prosvjed kao političku akciju kojoj je bio cilj da si HNS podigne politički rejting, stigao je i odgovor Ivana Vrdoljaka, šefa HNS-a.

“Izjava gospodina Anušića da je prosvjed učitelja inicirao HNS, neistinita je i apsurdna kao i predsjednička kampanja kojoj je on na čelu! Samo da ga podsjetim da je upravo njegova predsjednica KGK podržala učitelje u njihovim zahtjevima”, rekao je Vrdoljak.

Onda je po Anušicevom razmišljanju i ona inicijatorica štrajka!

Jasno mi je da je u stožeru gospodina Anušića zavladao strah od gubitka izbora i zato ovakvim jeftinim politikantstvom želi povećati svoje šanse!



HNS i ministrica Divjak nude prijedloge i pokušavaju naći rješenja i motiviraju obje strane da sjednu za pregovarački stol i pronađu rješenja da naša djeca, naši učenici budu pobjednici!

Do sada se g. Anušić nije javljao po temi obrazovanja i bolje je da tako i ostane!

U kriznim vremenima treba prije svega misliti na javni interes i stabilnost države! I zato gospodinu Anušiću i svim trbuhozborcima iz koalicije preporučujemo da smiruju situaciju i ne izazivaju nemir i svađe!

Deplasirano je i NEMOGUĆE da bilo tko politički iskorištava ovaj štrajk koji je iz borbe za bolje plaće prerastao u opći bunt i zato je opasno na tome loviti sitne političke poene! Štrajk je iz poziva na razgovor prerastao u ucjenu, sve ili ništa! Nije trenutak za traženje krivca (možemo i trebamo o tome, ali ne danas), vrijeme je za traženje rješenja”, objavio je Ivan Vrdoljak.

Komentari