Vraća se tramvajski promet u uže središte Zagreba

ZET

Tramvajski promet užim središtem Zagreba – Jurišićevom, Praškom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića, koji je zbog potresa bio prekinut, ponovno se uspostavlja od četvrtka, 2. srpnja, priopćio je u srijedu ZET.

“Nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile nakon potresa, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže, od četvrtka, 2. srpnja, tramvaji će ponovno voziti Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića”, istaknula je u prioćenju Služba za odnose s javnošću ZET-a.

Završni radovi na Trgu bana Jelačića ne utječu na prometovanje tramvajskih linija

U ZET-u su također naglasili da se sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama, od četvrtka, 2. srpnja, vraćaju na svoje uobičajene trase.

Također, u promet se vraća i linija 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak), dok će istovremeno biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma – Vlaška – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška).



U ZET-u kažu da su u tijeku još završni radovi na redovnom održavanju kolosijeka na središnjem gradskom trgu, a koji ne utječu na prometovanje tramvajskih linija.

Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje, koji je dostupan na ZET-ovoj internetskoj stranici.

Iz ZET-a su također još jednom pozvali putnike da se pridržavaju odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu.

ZET će, kao i do sada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom, stoji u priopćenju.

Komentari