Vozio bicikl s 4,75 promila alkohola u krvi

Robert Fajt / CROPIX

Rekordna alkoholiziranost ove godine u prometu u Hrvatskoj: pijani je biciklist prošli tjedan oko 22.20 sati u Čačincima napuhao čak 4,75 promila.

Kako je vozio s tolikim alkoholom u krvi – nije poznato. Virovitička policija u ponedjeljak je priopćila da su mladića (26) navečer zatekli kako pijan vozi bicikl. Priveden je u postaju na triježnjenje, a čeka ga paprena kazna.

Inače, prošle je godine na sjeveru alkoholni rekorder bio bjelovarski mladić (21) koji je zamalo umro tijekom novogodišnjeg slavlja. Spašavale su ga dežurne ekipe hitne pomoći koje su mu izmjerile čak 4,9 promila alkohola.

Apsolutni rekord pijanaca za volanom i dalje drži Križevčanin Zrinko Grganić, tada 42-godišnjak, kojeg je u kolovozu 2006. godine policija zaustavila oko 23 sata na cesti između Selanca i Guščerovca.



Njemu je izmjereno nevjerojatnih 5,68 promila alkohola u krvi, a zatečen je kako se u svojem starom Fordu Escortu vraća s pijanke u selu. Policajci su ga, bojeći se za njegovo zdravlje, odmah odvezli u križevački Dom zdravlja, piše portal Danica.

Komentari