VOZAČI PAŽLJIVO! Jak vjetar otežava promet, u četvrtak kratkotrajno smirivanje, a u petak ponovno kiša u cijeloj zemlji

Na pojedinim dionicama cesta uz jadransku obalu jak vjetar usporava vožnju. Zbog kiše su mjestimice mokri kolnici u Dalmaciji i Slavoniji pa se vozači pozivaju na oprez, objavio je Hrvatski auto-klub (HAK).  

Zbog vjetra promet je dozvoljen samo za osobna vozila na Paškom mostu i autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica dok je za ostala vozila predviđen obilazak državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.

Zbog olujnog vjetra, na Krčkom mostu je zabranjen promet u oba smjera motociklima, prikolicama za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozilima visine preko 1,9 m, autobusima na kat te autobusima i osobnim vozilima koja vuku malu prikolicu.



Jak vjetar usporava vožnju i autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine 40km/h, a dionica je otvorena za sav promet.

Moguća čekanja u trajektnim lukama

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Trajektna linija Prizna-Žigljen je u prekidu, a u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima su zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom srijede moguća čekanja.

Inače, u noći s utorka na srijedu je sustav s područja Italije u jugozapadnoj struji stigao do Dalmacije, gdje je lokalno pala obilnija oborina. Tako je u Konavlima palo više od 50 litara kiše po četvornom metru.

U nastavku dana vjetar će postupno slabjeti. Na srednjem i južnom Jadranu te na istoku Hrvatske bit će povremenih pljuskova. U četvrtak se očekuje smirivanje vremena, ali kratkotrajno, jer već u četvrtak navečer stiže pogoršanje na sjever zemlje. Za petak se predviđa kiša u većem dijelu zemlje.

Komentari