VOZAČI OPREZ Vozi se otežano, kolnici su vlažni, a moguća je i poledica

Kolnici vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, ponegdje ima i magle, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Vozi se otežano na pojedinim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan te županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača, a ograničenja su zbog zimskih uvjeta na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Obvezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj. Zbog vjetra, u prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.



Putnici koji dolaze iz “zelenih područja EU” ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u RH.

Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na Covid testirati pri dolasku u RH i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga.

Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u RH, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.

Komentari