Vozači, oprez! U školu je krenulo i oko 38 tisuća prvašića – kočite sigurno i stanite na zebri

Cropix

Tvrtka Tokić tradicionalno provodi akciju Sigurnost u pokretu, u sklopu koje ove godine educira prvašiće da je jedini siguran prijelaz preko ceste označeni pješački prijelaz – zebra. Građani su pozvani da se uključe u nagradni natječaj za besplatan posjet Zoološkom vrtu, gdje je Tokić ponosni pokrovitelj zagrebačkim zebrama.

Početak školske godine razdoblje je tijekom kojega se vozače poziva na poseban oprez. U školu je krenulo nešto više od 38 tisuća prvašića, od kojih dio još uvijek dobro ne poznaje prometne propise. Opasnost na cesti dodatno se povećava pogoršanjem vremenskih uvjeta, a neispravne gume i kočnice na vozilima, mogu stvoriti velike probleme na skliskim cestama i u uvjetima slabe vidljivosti. Na to upozorava i edukativna kampanja Sigurnost u pokretu, koju tvrtka Tokić tradicionalno provodi na početku nove školske godine, a koja je ove godine posebno usmjerena na najmlađe školarce. U tu svrhu pokrenut je i zanimljiv izazov.

Naime, tvrtka Tokić je na svom Facebook profilu pokrenula natječaj za osnovnoškolce – njihov zadatak bio je nacrtati životinju zebru u svakodnevnim aktivnostima. Roditelji školaraca te su crteže fotografirali i potom ih objavili u komentarima natječaja na Facebook stranici. Najuspješniji “crtači“ nagrađeni su besplatnim ulaznicama za zagrebački Zoološki vrt, gdje uz mnoge druge zanimljive životinje, mogu upoznati i obitelj zebri, o kojima financijski brine i Tokić. Zašto baš zebre? Upravo kako bi najmlađima naglasili važnost prometnih zebri, kao jedinom sigurnom prijelazu preko ceste. Ove zanimljive prugaste životinje jedinstvene su po mnogočemu – pa tako i po prugama. Naime, svaka zebra ima jedinstvene pruge kao što i svako ljudsko biće ima jedinstveni otisak prsta. Zebre su jedne od najopreznijih životinja, koje u potrazi za hranom mogu prijeći i do 1000 kilometara. Na tom putu vrebaju ih brojne opasnosti, no zahvaljujući odličnom vidu, mirisu i sluhu, “sigurne su u pokretu“ i mogu na vrijeme spaziti grabežljivca. To je ono na što cilja kampanja Sigurnost u pokretu i slične edukativne akcije, koje ulažu napore kako bi osvijestili vozače i druge sudionike u prometu na pojačan oprez, osobito u blizini škola.



U zebrasto-školski izazov mogu se uključiti i odrasli. Pozvani su da svoja sjećanja vezana uz prvi dan škole objave u komentarima na Tokićevoj Facebook stranici. Pet autora s najboljim pričama također će dobiti ulaznice za Zoološki vrt, i priliku da upoznaju prave zebre.

Komentari