Vozači oprez! Ceste su skliske i mokre, mogući su odroni. Zbog vjetra u prekidu katamaranske linije

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog povremeno jakih pljuskova moguće je naići i na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Mogući su i odroni. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali DC8 u mjestima Lađin Porat i Običaj u blizini Starigrada vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog velike količine vode ispod nadvožnjaka u Biogradu, prekinut je promet državnom cestom DC503.



Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije:Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar s polaskom iz luke Ist u 6 sati, Mali Lošinj-Susak-Unije-Cres-Rijeka, trajektne linije: Stari Grad-Split (s polaskom iz Starog Grada u 5,30 sati, Ubli-Vela Luka-Split (otkazan polazak iz luke Ubli u 4,25 sati za Vela Luku, a u 5 sati trajekt će u izvanrednoj liniji isploviti iz Vela Luke za Split bez pristajanja u luku Hvar), Sumartin-Makarska (s polaskom iz Sumartina u 6:00 sati), Prapratno-Sobra te brodska linija Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik (sa polaskom iz luke Vodice u 4,45 sati).

Komentari