Vozač poginuo u teškoj prometnoj nesreći, od siline udara vozila puknuli stupovi i električni vodovi

Zeljko Hajdinjak / CROPIX/ilustracija

Vozač osobnog automobila (25) poginuo je kasno sinoć u Bodovaljcima, kada je vozilo udarilo u zaštitnu ogradu, a preletjevši kanal i u drvene stupove električne mreže te je nestalo struje na tom području, javila je u subotu popodne brodsko-posavska policija nakon očevida.

Nesreća se dogodila u 23.15 sati, a policija je utvrdila da je 25-godišnji vozač prešao na suprotnu prometnu traku, zahvatio travnatu površinu i udario u betonski šaht i zaštitnu ogradu mosta odvodnog kanala. Automobil se potom odbio preletjevši preko kanala, kojom prilikom je udario u dva drvena i betonski stup niskonaponske mreže. Od jačine udara u drvene stupove došlo je do puknuća stupova i više metalnih vodova te prestanka isporuke električne energije, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Na mjestu nesreće intervenirali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Staro Petrovo Selo kako bi izvukli tijelo 25-godišnjaka.

Također su obavješteni djelatnici HEP-a radi saniranja štete na stupovima i električnim vodovima. Tijekom trajanja očevida od 23.40 do 5.30 sati, promet je županijskom cestom 4178 bio zatvoren i preusmjeravan obilazno.



O prometnoj nesreći je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Komentari