Vozač kamiona koji je kod Novske pokosio dvije djevojčice i ženu pušten iz pritvora

Srdjan Vrancic / CROPIX

Nakon sedam mjeseci istražnog zatvora vozač kamiona Ivo Filipović pušten je da se brani sa slobode. Prema optužnici koju je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, 59-godišnji vozač kamiona tereti se za smrt tri osobe u prometnoj nesreći na odmorištu Novska-Sjever.

Vještačenjem je utvrđeno da je 7. lipnja 2019. godine, u 9.35 sati, vozio 89 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje 40 kilometara na sat.

U strašnoj nesreći koja je uslijedila kamion kojim je upravljao uletio je tog jutra na odmorište potpuno neprilagođenom brzinom – više nego dvostruko većom od dopuštene – i pritom usmrtio dvije 14-godišnje djevojčice iz Osnovne škole Dalj, koje su sa školskim kolegama išle na more. Obje su preminule na mjestu događaja.

Stradale su pritom još dvije žene, a jedna je 14. srpnja preminula od posljedica nesreće. Druga žena ima teške tjelesne ozljede.U optužnici također stoji da je Filipović tog jutra vozio tegljač s poluprikolicom iako je bio umoran i pod utjecajem lijeka Normabel, zbog čega nije bio sposoban sigurno upravljati vozilom.

Tereti ga se da je, pristajući da vozi u takvom stanju, ugrozio druge sudionike u prometu.

Također, Filipović je neposredno prije benzinske postaje desnim dijelom teretnog vozila okrznuo ophodarsko vozilo HAC-a. Vozač tog vozila je, vidjevši u retrovizoru kretanje kamiona, naglo skrenuo udesno i time u zadnji čas izbjegao izravni nalet tegljača, piše tportal.

Komentari