Volonteri Boranke posadili su 3000 sadnica

Screenshot

U Gornjem Sitnom u subotu je nastavljena treća ovogodišnja akcija pošumljavanja u sklopu kampanje Boranka – najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije u kojoj je sudjelovalo oko 150 volontera koji su posadili tri tisuće sadnica.

Akcija se održala u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske, te u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim šumama, a posađen je hrast crnika, čempres, pinjol, primorski i crni bor u sadnicama i sjemenu.

Poslovni direktor Dan Špicer je za Hinu rekao da su ove subote u akciji pošumljavanja sudjelovali izviđači iz Splitskog skautskog zbora, volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja, studenti i profesori Kineziološkog fakulteta u Splitu, članovi HPD Mosor i Planinarskog kluba Split, kao i petnaestak Amerikanaca i Australaca koji žive u Hrvatskoj, te drugi građani.

“Splitski su izviđači tako radno proslavili 100 godina skautizma u svom gradu koji baš pada na današnji dan. To je jedan od najstarijih skautskih organizacija na ovom dijelu Europe”, kazao je Špicer.



Volontere su do Mosora, odnosno Gornjeg Sitnog besplatno prevozili gradski autobusi koji su ih u 13.30 sati nakon završene akcije vratili u Split.

Komentari