VOJNI ANALITIČAR Nabava 84 oklopna vozila Bradley neophodna obrana od ratnohuškačkog beogradskog režima

screenshot/HRT

Vojni analitičar Jan Ivanjek komenirao je najavu Oružanih snaga Republike Hrvatske o nabavi 84 borbena vozila “Bradley”. Smatra da je jačanje vojnih sposobnosti neophodno u kontekstu složene sigurnosne situacije u kojoj se Hrvatska nalazi.

“Jačanje vatrene moći HV-a ovom nabavom nije samo ispunjavanje naših obaveza, već se mora prvenstveno gledati u kontekstu obrane Hrvatske u složenoj sigurnosnoj situaciji i ratnohuškačkoj retorici koja dolazi od beogradskog režima”, napisao je vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nabava Bradley oklopnih vozila, smatra Ivanjek predstavljat će veliki iskorak u sposobnostima hrvatskog mehaniziranog pješaštva.

“Zaljevskom ratu, ova su borbena vozila uništila više iračkog oklopa nego tenkovi Abrams, u sprezi s kojima Bradley djeluje. Glavna mu je uloga siguran prijevoz pješaštva na bojištu, kojem po iskrcaju pruža vatrenu podršku, a jedna od zadaća mu je i uništavanje tenkova i oklopa u sklopu potpore pješaštvu”, rekao je Ivanjek.



“U budućnosti će svakako biti neophodno zamijeniti zastarjele M-80A dodatnim Bradleyjima, jer kontinuirano jačanje i razvoj Hrvatske vojske u svim segmentima ključno je za opstanak domovine u sigurnosnoj klimi našeg susjedstva” smatra Ivanjek.

Komentari