Vojni analitičar: Mi već neko vrijeme imamo ozbiljnih problema, a HV se koncentrira na PR

screenshot N1

Vojni analitičar i stručnjak Igor Tabak danas je govorio o nevjerojatnoj situaciji da je u posljednjih mjesec dana umrlo čak petero pripadnika Hrvatske vojske.

Već neko vrijeme imamo problem

Tabak kaže kako je već neko vrijeme bilo jasno da stvari ne štimaju: “Tjednima je bilo jasno da se događa nešto neuobičajeno… Trebalo se dodatno zaključivati što je pjesnik htio reći iz priopćenja Ministarstva obrane iz kojih se nije moglo ništa zaključiti.”

“Sve skupa je ukazivalo na problem. Ta jedna netranparentnost je dosta žalosna. Tek kad mediji otkriju da su bile istrage i problemi s opojnim drogama, post festum se počne nešto objašnjavati.”

Problem istraga

Dodao je kako su istrage kod nas neefikasne: “Očito tu ima puno problema, brojke govore da tu nešto ne valja. Ima tu još situacija gdje HV u miru bilježi gotovo pa lagano ratne gubitke, što u obuci, što u normalnom radu. To su stvari koje ukazuju na problem u organizaciji, problem u ljudskim resursima.”



Za kraj je samo dodao kako se Hrvatska vojska fokusira na PR i sllično odnosno na stvari na koje nebi trebala: “Kaže da se Hrvatska zadnjih godina u obrani koncentrira na PR – na mjere koje dobro zvuče, na protokol – polaganje vijenaca, otvaranje vrtića, sudjelovanje ministra u diskusijama… Uz to ponekad upadne kakva velika gesta, poput odluke o borbenim avionima”, piše N1.

Komentari