Vojarna oštećena u potresu, Banožić: Morat ćemo premjestiti dio civila

Banožić/Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić među dužnosnicima je koji su se danas cijepili protiv koronavirusa. “Osjećam se kao avion, višenamjenski borbeni, samo što ne poletim”, rekao je za Dnevnik N1.

Drago mu je, kaže, što se cijepio i preporučio svima da to učine kako bismo se vratili starom načinu života i kako bi se ekonomija ponovno pokrenula.

Angažman Hrvatske vojske

U prvim akcijama bilo je nužno otklanjanje građevinskog otpada, čišćenje prometnica, prebacivanje bolesnika…, rekao je Banožić. “Osim tih zadaća, uključili smo se u kontrolu nasipa s Hrvatskim vodama… Puno toga vojska čini. Volio bih da sve to što prije završi i krenemo u obnovu. I dalje će se dijeliti humanitarna pomoć i čistiti objekti, dostavljati kontejneri, sve ono što vojska može učini sa svojom mehanizacijom”, dodao je.

Na pitanje reporterke dokad će u petrinjskoj vojarni moći biti smješteno oko 400 civila, Banožić kaže: “Nažalost, danas smo sa statičarima utvrdili da su nastala oštećenja na pojedinim našim objektima tako da ćemo morati ići u smanjenje broja ljudi, to ćemo napraviti s ostalim civilnim institucijama, da dio ljudi preuzmu na sebe, pogotovo vezane za staračke domove. Pokušat ćemo što prije pristupiti sanaciji, petrinjska vojarna u jednom je trenutku postala spas”, rekao je ministar Banožić za N1.



Svima je cilj stabilizacija 

Na pitanje kakva je situacija s dionicima domovinske sigurnosti, kaže: “Svima nam cilj treba biti stabilizacija odnosa, pomoć ljudima i sutra obnova. To se sigurno neće dogoditi ako netko bude pokušavao stvari prikazati tendenciozno. Hrvatska vojska, u konkretnom slučaju, Stožer je dao operativno središte, da se u svakom trenutku zna gdje je policija, HGSS, vatrogasci…”, govori ministar.

Komentari