Vlasniku teretane određena novčana kazna u visini od 30 tisuća kuna

Andrija Klarić/Robert Anic/PIXSELL

Andrija Klarić, vlasnik koji je u ponedjeljak otvorio vrata svoje teretane u Zagrebu, kažnjen je s ukupno 30 tisuća kuna odlukom Stožera civilne zaštite, dok mu je Državni inspektorat zapečatio objekt na 30 dana ili do opoziva odluke Stožera.

Andrija Klarić morat će platiti ukupno 30 tisuća kuna kazne jer je, suprotno odlukama Stožera, otvorio vrata svoje teretane na zagrebačkoj Trešnjevci u ponedjeljak ujutro.

Osim novčane kazne, Klarićevu teretanu zapečatio je Državni inspektorat, a izrečena mjera vrijedi 30 dana ili do opoziva odluke, doznajemo u inspektoratu.

Klariću su inspektori Civilne zaštite odredili dvije kazne. Kao pravna osoba dobio je kaznu od 10 tisuća kuna, dok je 20 tisuća kuna dobio kao odgovorna osoba u pravnoj osobi. Obje su kazne minimalne.



No ni to nije sve. Klarić je zaradio i kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti, zbog čega mu prijeti i zatvorska kazna.

Klarić je teretanu otvorio u ponedjeljak pridržavajući se epidemioloških mjera koje su bile na snazi prije zabrane rada. Vježbanje je organizirano u grupama koje su se trebale izmjenjivati svakog punog sata. Nakon što su dvije grupe odradile trening, nešto prije osam sati stigli su i policajci, koji su ga na kraju i priveli.

Klarić se još uvijek nalazi u pritvoru, a očekuje se da će odluka o njegovu puštanju na slobodu biti donesena danas popodne, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari