Vlasnik restorana kojeg su Mikulićevi inspektori zatvorili: Opstat ćemo. Stol je dobio otkaz i ide na burzu

Mario Minder, vlasnik japanskog restorana Tekka, danas je dao izjavu novinarima nakon što su inspektori Državnog inspektorata njegov restoran zatvorili zbog jednog stola za drive-in. ”Stol je dobio otkaz i ide na burzu, on je jedini”, rekao je.

Restoran je otvoren za rad, kazao je Mario Minder, vlasnik restorana. Restoran u kojem je zaposleno 17 radnika od sada će raditi samo dostavu, kazao je Minder.

“Vrlo smo zadovoljni, brzo smo to riješili. Ne znam je li došlo do nesporazuma, ali sada je sve riješeno. Sada ćemo raditi samo dostavu. Otvorili su nam lokal, mi smo cilj postigli”, kazao je Minder novinarima.

“Problem je bio u drive-inu, nismo mogli raditi drive-in. Čvrsto vjerujem da je došlo do kratkog spoja. Ako dobijem jasne upute, radit ću po tim uputama. Ispalo je da su ove koje smo prije imali nejasne.”



“Jasno je meni da je ovo novonastala situacija i da može doći do greške. Ali ne mora doći do veće greške. Ako budem trebao daljnja pojašnjenja, zvat ću Državni inspektorat”, kazao je Minder.

Što se tiče pregrada od pleksiglasa i sličnih ulaganja, Mindar kaže da će se fokusirati na dostavu, budući da u ovakvim trenutcima ne mogu raditi dodatna ulaganja.

“Ne možemo u ovakva vremena raditi ulaganja, borimo se za plaće. Promet nam je od Covida-19 pao za 90 posto. Ali zadržao sam sve radnike i prije mjera. Prijavio sam se na mjere, ali prije mjera nije nitko dobio otkaz”, dodao je Minder.

Kazao je i kako smatra da će njegov restoran opstati. “Opstat ćemo. Da to ne vjerujem, ne bih otvarao.”, piše N1.

Podsjećamo kako je Državni inspektorat u subotu zatvorio 20 restorana u Zagrebu, Rijeci i drugim gradovima. Nakon toga su ugostitelji održali sastanak s glavnim državnim inspektorom Andrijom Mikulićem. Hrvatski zavod za javno zdravstvo je pripremio detaljnije upute vezane za rad ugostiteljskih objekata jer ove nekima nisu bile dovoljno jasne.

 

Komentari