Vlasnik hrvatske vile dobio nagradu za najljepšu kuću za odmor u Europi

Međimurski Dragoslavec u općini Sv. Juraj na Bregu ima oko dvjestotinjak domaćinstava, nema nijednu veću trgovinu, a nema niti javnu rasvjetu. Unatoč tome, otprije tjedan dana Dragoslavec se može pohvaliti najljepšom kućom za odmor u Europi. Kuću Gran Vista najljepšom je proglasio savez ‘European Holiday Home Association’.

Vlasnik Gran Viste, Ronald Pintarić, nije pretjerano komplicirao s dizajnom vile. Nije sagrađena u stilu nekakvih modernih napuhavanja, već je jednostavno ugodna kuća za odmor. Odličan pogled, prikladan bazen i, kako bi vlasnik sam rekao, “ljepota međimurske zabiti” su one stvari koje ju čine posebnom.

Od asfaltiranog travnjaka do najljepše vile

“Tata Franjo je mami za rođendan 1980. godine kupio grunt s vinogradom, gdje su izgradili vikendicu. Sličnu većini takvih vikendica uokolo. U jednom je trenutku otac odlučio napraviti nešto drugačije što bi, vjerovao je, usrećilo brata i mene pa je “poravnao” vinograd i napravio teniski teren. Betonski, nisam mogao vjerovati. Asfaltirao je travnjak!!! Kad je on bio mlad, falilo je asfalta i njemu je to bilo super”, govori Ronald Pintarić.

Ronald je prije pet-šest godina odlučio učiniti nešto s tom oazom. Od brata Patrika, kojeg nije zanimalo ulaganje u kuću, sve otkupio, odmah razbio asfalt i počeo sređivati kuću.

Ronald Pintarić za život zarađuje tehnikom pa je kuća opremljena najmodernijom zabavnom tehnologijom – ogromnim televizorima kojih je u seoskoj idili čak šest, Play Stationom, Xboxom, WiFi sustav pokriva cijeli grunt, a čak je i terasa grijana. Uz to sve, ima i pikado, stolni nogomet te stolni tenis.

Iz ničega, nešto

Gran Vista je bil rođendanski poklon vrijedan 15.000 ondašnjih njemačkih maraka, što je 7500 eura. Nakon 2,000.000 kuna kreditnog novca, puno spontanih odluka i veselja, kuća danas vrijedi nekoliko stotina tisuća eura.

Prvi su gosti u kući proslavili Novu 2018. godinu, a danas je najljepša kuća u Europi i prije dobivanja titule rasprodana je za cijelo sljedeće ljeto, već od druge polovice svibnja. Gosti su uglavnom Nijemci, Nizozemci, Šveđani koji ostaju tjedan do deset dana, što ih košta 300 eura za noć. Godišnji prihod u prosjeku je, računa ovaj poduzetnik, oko 150.000 kuna, “od čega treba odbiti troškove tekućeg održavanja i stalnog ulaganja u kuću”, rekao je vlasnik za Jutarnji.hr.

Komentari