Vlasnicima doma u Andraševcu određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Cropix

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je u srijedu, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke jednomjesečni istražni zatvor supružnicima Gabrijeli i Slavku Čučkoviću, vlasnicima Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Andraševcu, u kojem je u siječnju ove godine u požaru poginulo šestero štićenika.

Glasnogovornika suda Krešimira Devčića kazao je da je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na 20 svjedoka.

Supružnici Čučković uhićeni su u utorak, nakon čega ih je ispitala krapinsko-zagorska policija, a potom i zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.


Odvjetnik vlasnice Igor Cišper je ranije kazao da je, prema ono što im je predočeno, požar doma izazvalo zapaljenje grijalice te da je do smrti šest osoba došlo zbog gušenja ugljičnim monoksidom.

Tragedija u kojoj je izgorjelo šestero štićenika privatnog doma Zelena oaza u Andraševcu dogodila se u subotu, 11. siječnja, u ranim jutarnjim satima, a do požara je došlo na pomoćnom objektu smještenom uz glavnu zgradu doma.

Nakon tragedije, ostali su korisnici izmješteni u druge ustanove ili su ih članovi obitelji odveli natrag kući. Obavljen je i inspekcijski nadzor iz nadležnosti inspekcije rada i zaštite na radu te sanitarne i građevinske inspekcije, nakon kojeg je utvrđen niz propusta u radu doma.


Komentari