Vladimir Šeks: Karlo Ressler nije izdao ni Andreja Plenkovića ni sebe

Tomislav Kristo / CROPIX

HDZ-ov doajen Vladimir Šeks izjavio je u petak, uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, da HDZ-ov europarlamentarac i njegov posinak Karlo Ressler “nije izdao ni Plenkovića niti sebe” kada je rekao kako nitko na unutarstranačkim izborima nema njegovu bjanko podršku.

Šeks je prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojima se treba donijeti odluka o datumu i načinu održavanja unutarstranačkih izbora, novinarima rekao da je za Resslerovu izjavu doznao nekoliko dana nakon što je rečena i da nije bio sretan zbog toga.

“Rekao sam mu da je izjava kojom ne daje nikome bjanko mjenicu, pa ni Andreju Plenkoviću, nesretna i nespretna izjava i da će se ona dignuti na vrlo visoku potenciju, što se i dogodilo”, kazao je.

Poručio je da Ressler nije izdao ni Plenkovića niti sebe. “On je mlad čovjek. U HDZ-u vlada demokracija i on je u skladu s tom demokratskom praksom izrazio svoje mišljenje”, dodao je.



Šeks tvrdi da Ressler iskreno poštuje i prepoznaje Plenkovića kao zaslužnog u politici i u HDZ-u jer je pod njegovim vodstvom Vlada ostvarila izvrsne rezultate.

Smatra da će Ressler idućih dana objasniti cijeli kontekst te priče naglasivši da Ressler itekako, kao i on (Šeks), podržava Plenkovića za drugi mandat ma čelu HDZ-a.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić najavio je da će se na unutarstranačkim izborima kandidirati na neku od funkcija, ali će još odlučiti za koju.

Komentari