Vladajući odbili prijedlog oporbe da na Odbor za graditeljstvo dođe ministar Paladina! Oporba ga prozvala bleferom

Tomislav Kristo/Cropix

Vladajući su u srijedu na sjednici Odbora za prostorno planiranje i graditeljstvo odbili oporbeni prijedlog da se na tematsku sjednicu pozove ministar Ivan Paladina i izvijesti o planu obnove, uz obrazloženje da mu treba dati još mjesec dana, zbog čega ga je oporba prozvala bleferom, prenosi HRT.

– Vladajući su odbili naš zahtjev da nam ministar Paladina na tematskoj sjednici objasni svoj plan ubrzanja obnove od pet točaka, uz obrazloženje da je Paladina tražio još mjesec dana da bi poradio na planu kako bi bio spreman doći pred Odbor, izvijestila je novinare Urša Raukar Gamulin (Zeleno-lijevi blok).

To, istaknula je, znači da plana obnove ministra Paladine nema, a ono što se predstavilo u javnosti kao pet točaka je bilo šarena laža i zamagljivanje.

– HDZ je i ovaj put pokazao da obnovu voditi niti zna niti mu je stalo, ustvrdila je Raukar Gamulin.



Marija Selak Raspudić (Most) smatra da taj zaključak pokazuje da su oporbeni zastupnici iznijeli su nedvosmislenu istinu, a to je da je ministar Paladina blefirao i obmanuo hrvatsku javnost o planu obnove koji navodno postoji.

Na Odboru je rečeno da su se konzultirali s ministrom kojem očito treba još mjesec dana da bi taj isti, već predstavljeni plan, uopće napravio.

– Nakon ministra kojeg je odveo USKOK, sada imamo ministra blefera, a njegov mandat tek je počeo, poručila je.

– Od neimanja plana obnove samo je gore lagati da ga imate jer to znači da mislite da plan obnove nije ni potreban i šaljete poruku građanima da se obnova neće ni dogoditi. Ovo je velika sramota za premijera Plenkovića koji je promovirao plan obnove i ministra koji je tek sjeo u svoju fotelju, istaknula je Selak Raspudić.

Zvane Brumnić (Socijaldemokrati) otkrio je da je predsjedavajući Odbora rekao da ministar Paladina možda uopće neće doći pred Odbor jer će biti spriječen, a mene, napominje, strašno zanima hoće li biti spriječen zato što će raditi nešto ili HDZ ponovno planira promijeniti ministra.

Prije mjesec i pol dana na Odboru smo izglasali zaključak da će doći ministar ili netko iz Fonda i izvijestiti o situaciji s obnovom, a taj rok istječe sljedeći tjedan, ali vladajući nisu ni to uspjeli ispoštivati.

– Ministar Paladina nema plan obnove, a ova Vlada ne brine o građanima pogođenima potresom. To pokazuju enormni računi za struju koji im pristižu, ali građani ih plaćaju, iako im je Vlada rekla da ne moraju, jer se boje ovrhe, a to pokazuje da nemaju povjerenja u Vladu, zaključio je Brumnić.

Komentari