Vlada sutra odlučuje o državnom tajniku koji je kršio mjere i vrijeđao policiju

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Državnog tajnika Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepana Sučića, policija je u petak iza ponoći zatekla u kafiću u Vukovaru, nakon što su na snagu stupile mjere Nacionalnog stožera kojima je ugostiteljskim objektima zabranjen rad. Sučić je odbio legitimaciju, vrijeđao je policajce te je priveden, a u policijskog postaji navodno je razbio vrata prostorije.

Zvonimir FrkaPetešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, danas je u izjavi medijima rekao kako će se sutra na Vladi odlučivati o Stjepanu Sučiću.

“Naravno da osuđujemo jedan takav nemili događaj. U trenutku kad su propisane epidemiološke mjere koje se tiču svih nas, naravno da ne može biti opravdanja za njihovo kršenje. Posebno se to odnosi na dužnosnike u Vladi koji svojim ponašanjem u svakom trenutku moraju davati primjer”, rekao je.

Na pitanje hoće li ga smijeniti rekao je kako on to ne može reći pa dodao da će sutra Vlada donijeti odluku o tome. “Sigurno će to pitanje biti razmotreno na sutrašnjoj sjednici Vlade koja će donijeti odgovarajuću odluku. Sutra će se Vlada o tome očitovati.”

Komentari